Over de Santenkraam

Al sinds 1978 verwelkomen Ria en Jan klanten in hun eigenwijze en eigentijdse winkel: de Santenkraam. 

 

Het begon met prullaria: echte verzamelaars items. Dit trok voornamelijk de aandacht van vrouwen. Mannen cadeaus zijn altijd al lastiger geweest, maar Ramon, de zoon van Ria & Jan, wist daar verandering in te brengen! Hij begon met laswerk, wat resulteerde in écht stoere cadeaus. 

 

Vandaag de dag heeft de winkel een uitgebreid assortiment met voor ieder wat wils. Geen enkel product is hetzelfde. Alles is echt uniek en authentiek. 

 

Dit uitgebreide assortiment is voor een groot deel te danken aan het creatief werkende brein achter de winkel: Ramon. Achter de winkel werkt hij in zijn werkplaats en garage. Daar kan hij zich uren in terugtrekken en zijn creativiteit de vrije loop laten. 


Een tractor maken uit een naaimachine? Je moet het maar kunnen! Elke keer weer weet Ramon zijn ouders te verbazen met zijn creaties. Het is niet alleen kunst, maar echt vakmanschap. Een berg creativiteit én oog voor details zijn belangrijk. Ramon ziet namelijk precies welke producten hij een mooi tweede leven zou kunnen geven. Hij is dan ook een struiner eerste klas. De onderdelen zijn afkomstig uit containers, kringloopwinkels en van rommelmarkten in binnen- en buitenland. 

 

De werken van Ramon weerspiegelen zijn persoonlijkheid: hij  is grappig, vrolijk en heeft gevoel voor humor. Dat is terug te zien in de kleine details. Neem bijvoorbeeld het kwispelende staartje van het hondje, ridder Lans Kapot en de lachebekkies, die toevallige voorbijgangers laten glimlachen. 

 

De aantrekkelijkheid van het assortiment en de schoonheid van de winkel trekt verzamelaars vanuit het hele land naar Woerden. Een bezoekje aan de Santenkraam is echt een uitje! Dus twijfel niet om even binnen te stappen. 

 

© 2013 - 2024 Santenkraam Woerden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel